vIDEO Leven na Zelfdoding

In deze nieuwe categorie ga ik regelmatig nieuwe video’s aanbrengen.

Koppen XL brengt de reportage Leven na zelfmoord. Daarin geeft de Canadese Maryse Chartrand een eerlijk relaas van de zelfmoord van haar man Samuel. Samen met haar kinderen, vrienden en specialisten reconstrueert ze de laatste maanden van zijn leven en probeert ze zijn wanhoopsdaad te begrijpen.

Elke dag plegen drie Vlamingen zelfmoord. Deskundigen vrezen dat dat onthutsende cijfer de komende jaren nog zal oplopen. In de meeste westerse landen ligt het aantal zelfmoorden minstens even hoog. En achter elke zelfmoord schuilt een drama.

Voor de slachtoffers zelf, maar ook voor hun families en vrienden. Na de woede en het verdriet blijft altijd één vraag over:waarom?

waarom?

Koppen XL brengt de veelbekroonde reportage Le voyage d’une vie. Op een bijzonder eerlijke en beklijvende manier beschrijft de Canadese Maryse Chartrand de zelfmoord van haar man Samuel en haar zoektocht naar het waarom van die fatale daad. Het is een verhaal van intens verdriet en hoe ermee om te gaan, van woede en schuldgevoelens, van het helpen van de kinderen en zelf de draad weer op te pikken. “In het begin was ik zo kwaad.

De lafaard heeft niet alleen zijn eigen leven kapotgemaakt, maar ook het mijne en dat van de kinderen”, vertelt Maryse.

Met haar kinderen, vrienden en specialisten reconstrueert ze de laatste maanden van het leven van haar man en probeert ze te begrijpen waarom hij uit het leven is gestapt.

Voor mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, zal de reportage zeker herkenbaar zijn. Voor anderen kan ze een steun zijn in moeilijke tijden.

Dit is de reden waarom ik deze Blog ben begonnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s